Darmklachten

Marlies is de eerste patiënte vanochtend. Zij komt opgewekt binnen. Op mijn vraag hoe het met haar gaat vertelt Marlies blij dat haar klachten sterk verbeterd zijn sinds het 1e consult 10 dagen geleden. Zij kwam toen binnen met een aantal lichamelijke klachten, waarvan chronische diarree en vermoeidheid de belangrijkste waren. Ze vertelde me dat ze een zwaar leven heeft gehad, met veel emotionele problemen. Sinds enkele jaren is haar leven in een rustiger vaarwater gekomen.
Marlies heeft een fijne relatie en is daar heel gelukkig mee. Ze vraagt zich af of de emoties uit het verleden een rol spelen bij haar lichamelijke klachten.

Stress

Emoties en stress kunnen zeker tot lichamelijke klachten leiden. Als datgene wat verwerkt moet worden méér is dan we aankunnen, raken we overbelast. Als dat lang duurt, kan er verzwakking optreden van bepaalde verwerkingssystemen in het lichaam.
De darmen spelen een grote rol bij de verwerking van allerlei prikkels, niet alleen voedsel, maar ook geestelijke prikkels en emoties.
Overbelasting kan de vitaliteit van de darmen aantasten, waardoor deze kwetsbaarder worden voor infecties. En dat is precies wat er bij Marlies gebeurd is: bij het testen stel ik een bacteriële infectie vast. Verschillende kuren met antibiotica hebben niet geholpen. Ik besluit haar te behandelen met Bioresonantie en geef haar het advies om probiotica te gaan gebruiken.
Probiotica zijn de goede bacteriën die in onze darmen leven en helpen met de vertering van voedsel. En het werkt: een week later is haar vermoeidheid sterk verminderd en hoeft ze veel minder naar het toilet. Ze voelt zich een ander mens!

Gepubliceerd in de PolderExpress – december 2012

 

© Hanneke Visser