FAQ

Veelgestelde vragen

 

Wat voel je van de naalden?

Het zetten van de naalden wordt door de meeste mensen gevoeld als een heel licht prikje. Sommige mensen voelen niets. Als de naald op het juiste punt is ingebracht, wordt middels milde manipulatie “déQi” gezocht. Deze naaldsensatie wordt door mensen beschreven als een stroom, kriebel, dof of zwaar gevoel.

Wat voel je van de Bioreonantiebehandeling?

Een behandeling met Bioresonantietherapie is ontspannend en pijnvrij. Mensen die angst hebben voor naalden kiezen om deze reden vaak voor een behandeling met alleen Bioresonantietherapie.
Tijdens de behandeling ligt u op een therapiemat. Sommige mensen voelen een lichte en prettige sensatie van energie.

Wat kan ik verwachten – hoe voel ik me na de behandeling?

Veel mensen voelen zich de eerste uren na de behandeling van moe en zwaar, en hebben behoefte aan rust. Het is heel goed om hieraan toe te geven! De volgende dag voelen veel mensen zich fitter en energieker. Als u behandeld wordt voor pijn, kan deze de eerste dag na de behandeling wat erger zijn. Daarna zal de pijn afzakken en voelt u zich beter.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is varieert per persoon, en per klachtenbeeld. Naarmate de klacht langer bestaat, zullen wat meer behandelingen nodig zijn. Daarnaast reageren sommige mensen heel snel, en duurt het bij anderen wat langer voordat er iets verandert. Mijn inzet is, dat u al na enkele behandelingen verschil voelt.

Moet ik gewoon mijn medicijnen blijven slikken?

Medicijnen worden voorgeschreven door uw huisarts of specialist. Het is niet de bedoeling dat u hiermee stopt als u een acupunctuur-, NAET-, of Bioresonantiebehandeling ondergaat. Mogelijk gaat u zich door de behandeling zoveel beter voelen, dat de reguliere medicijnen kunnen worden verminderd. Dit moet u echter altijd met uw behandelend arts overleggen!

Mag ik sporten na de behandeling?

Na een acupunctuurbehandeling mag u alles doen, maar het is wel raadzaam om rust in te plannen. Het lichaam krijgt zo de kans om de prikkels die zijn gegeven te verwerken en afvalstoffen af te voeren. Intensief sporten na de behandeling wordt daarom afgeraden.

Moet ik veel drinken na de behandeling?

Na de behandeling is het inderdaad goed om wat meer te drinken dan normaal. Het lichaam is hard aan het werk en er komen meer afvalstoffen vrij, die moeten worden afgevoerd. Ook is het goed om de dag van de behandeling het drinken van koffie en alcohol te beperken.

Vergoedt mijn verzekering de kosten?

De vergoeding van de behandeling in mijn praktijk wordt geregeld in de aanvullende verzekering. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de behandeling geheel of gedeeltelijk. Raadpleegt u hiervoor uw verzekeringsvoorwaarden.

Is het effect van de behandelingen blijvend?

Als de disbalans, die de oorzaak is van de klachten, wordt opgelost, is het lichaam vaak in staat om het herstel vast te houden. Echter, hierbij horen vaak ook leefregels: hoe zorgt u goed voor u zelf, en kunt u voorkomen dat u de klachten weer terugkrijgt!
Toch zijn er ook mensen met chronische klachten (denk aan pijnklachten door artrose), die wel te verlichten maar niet met acupunctuur of Bioresonantietherapie op te lossen zijn. Zij hebben vaak baat bij een onderhoudsbehandeling eenmaal per maand, of kwartaal, zodat de klachten voor hen hanteerbaar blijven.