hooikoorts

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen, of ik vind een berichtje van Astrid in mijn mailbox. “Hallo Hanneke, ik ben lekker op tijd dit jaar: kunnen we binnenkort een afspraak maken voor Pieter en Tim, om hen weer helemaal topfit te hebben vóór het pollenseizoen begint!”
Pieter en Tim zijn vader en zoon. Zij hebben beiden last van hooikoorts. Ik heb hen een aantal jaren geleden behandeld met Bioresonantie- en NAET-therapie. Daarmee waren de klachten aanzienlijk verbeterd. Nu volstaat het om voordat het hooikoortsseizoen begint de behandeling op te frissen.
Hooikoorts: sommige mensen krijgen in maart al klachten, bij anderen begint het pas in mei. Je neus zit dicht, of je hebt juist een loopneus: je ogen tranen, zelfs je hele hoofd kan vol zitten. Helder denken wordt moeilijk, en je voelt je minder fit. Oorzaak: allergie voor stuifmeel van bomen, bloemen en graspollen, waardoor het slijmvlies van neus en ogen geprikkeld raakt en opzwelt.

Wat kun je er aan doen? Homeopathische middelen of reguliere antihistamine medicijnen kunnen ervoor zorgen dat de slijmvliezen slinken. Dit geeft verlichting van de klachten, maar de oorzaak wordt niet aangepakt. Met acupunctuur, Bioresonantie-therapie of NAET wordt de oorzaak van de verstoring mee behandeld.

Die oorzaak stel ik vast tijdens de eerste behandeling, o.a. door testen met de Bioresonantie.
Bij een pollenallergie is er vaak sprake van één of meerder andere overgevoeligheden. Door deze te behandelen, kan het lichaam veel afvalstoffen opruimen, en is de uiteindelijke pollenallergie gemakkelijk op te lossen. Een overgevoeligheid voor koemelk of tarwe als onderliggende belasting komt veel voor. Vaak is het dan nodig gedurende de periode van de behandelingen een dieet te houden.
Het is het beste om de behandeling te starten vóór het hooikoortsseizoen begint.
Pieter en Tim komen begin februari langs. Na de eenmalige opfrisbehandeling kunnen zij er dit hooikoortsseizoen weer tegen!

Gepubliceerd in de PolderExpress – februari 2013

© Hanneke Visser