Jeuk

Het is druk in de praktijk. Mensen met hooikoortsklachten melden zich voor behandeling.
En, er is haast bij, want als het straks warmer wordt krijgen we waarschijnlijk een uitbraak van pollen en zullen de klachten sterk toenemen. Mocht u hooikoorts hebben en deze klachten willen laten behandelen, bel mij dan snel: behandelen vóór piek van de klachten is veel effectiever!

Jeuk

Ook een therapeut ontkomt niet aan ziek en zeer. Enkele weken geleden kreeg ik opeens heftige jeuk, in mijn hals en op mijn buik. Het leek op een allergie, en ik testte mezelf met de Bicom. Resultaat: nul. De klachten bereidden zich uit en de jeuk ook. ‘s Nachts werd ik er wakker van. Ik besloot de huisarts te raadplegen. Die kwam tot dezelfde conclusie: er is iets waar je allergisch voor bent. Maar de oorzaak bleef onduidelijk: ik was mijn kleding al met een pH neutraal wasmiddel, en in mijn voedingspatroon, werk- en woonomgeving is niets veranderd.

De huisarts schreef anti-histamine tabletten voor. De tabletten hielpen niet. Hij stelde voor bloed te laten prikken. Dit heb ik gedaan, uitslag over 2 weken…..
Ik raadpleegde een homeopaat. Deze gaf me druppeltjes. Intussen behandelde ik mezelf met Bioresonantie. Ook al kon ik de oorzaak niet vinden, ik kon wel uittesten welke therapie ik nodig had, op de mat gaan liggen en de therapie ondergaan. En gelukkig: stap voor stap zakt de jeuk af, en dooft de uitslag uit.
Opgelucht maak ik de balans op: ik wil altijd graag weten waarom mensen ziek worden, klachten krijgen. Vaak lukt het om een patroon te ontdekken, maar niet altijd. Toch kun je altijd behandelen. Soms komt het inzicht later!

Jeuk kan, behalve door een allergie, veroorzaakt worden door andere oorzaken. In mijn volgende column ga ik uitgebreider in op huidklachten en jeuk, en wat je er zelf mee kan doen.

Gepubliceerd in de PolderExpress – april 2013

 

© Hanneke Visser