kinderen

In de praktijk zijn kinderen van harte welkom!

Ziekten en symptomen die bij kinderen veel voorkomen kunnen door mij worden behandeld.Denk bijvoorbeeld aan spijsverteringsklachten, diarree of constipatie, allergieën, chronische verkoudheid, astma, huidaandoeningen (netelroos, eczeem, wratten), maar ook aan excessief huilen ‘snachts, hyperactiviteit en concentratieproblemen.

Kindvriendelijke behandeling

kind-fiets-smallKinderen worden behandeld op een vriendelijke milde manier.
Met acupunctuur werk ik met speciale kleine kindernaaldjes. Het prikken is vrijwel pijnloos en bij veel klachten is snel verbetering te bereiken.
Als het gebruik van naaldjes toch niet wenselijk of mogelijk is, maak ik gebruik van een puntstimulator om bepaalde punten te stimuleren.
Bij kinderen maak ik daarnaast vrijwel altijd gebruik van Bioresonantietherapie. Het is een prettige therapie die niet belastend is.

Shonishin

Shonishin is een speciale techniek voor kinderen, die is ontwikkeld vanuit de Japanse acupunctuur. Er worden geen naalden gebruikt. Door middel van tappen en strijken worden de meridianen behandeld. Deze technieken zijn met name geschikt voor kleine kinderen tot plm. 5 jaar. De behandeling versterkt de vitale energie van het kind en verbetert de weerstand. Symptomen verdwijnen, het kind gaat zich beter voelen en allerlei bijkomende gedragsproblemen verminderen. De behandeling kan eenvoudig aan de ouders geleerd worden, zodat zij deze thuis uit kunnen voeren als dit wenselijk is.

Spijsvertering van jonge kinderen

Naast de behandeling met Bioresonantie, Shonishin en/of acupunctuur, geef ik adviezen over voeding. De spijsvertering van jonge kinderen is nog onrijp. Zij kunnen nog niet alle voedingsmiddelen goed verteren. Nieuwe inzichten geven wel aan, dat het goed is kinderen al vroeg met verschillende smaken kennis te laten maken. Dit kan dan ook het advies zijn vanuit het consultatiebureau, of de arts. Samen met de ouder bekijk ik alle adviezen in het licht van de gezondheidsklachten van het kind. We nemen de dagelijkse voeding door, inclusief alle tussendoortjes. Eenvoudige aanpassingen kunnen al een groot verschil maken, en het genezingsproces ondersteunen.