voeding

Voeding geldt binnen de TCM als een van de belangrijke pijlers voor het behoud van een goede gezondheid. De Chinese Voedingsleer houdt zich bezig met smaak en de energetische werking van voedsel. Op deze manier kan voeding, evenals in de Chinese Kruidenleer, ingezet worden om gezondheidsklachten te behandelen. Omdat de Chinese Voedingsleer al eeuwenoud is, heeft deze haar werking in de praktijk bewezen, en is deze leer een basale tegenhanger in de hedendaagse verwarring over goede voeding en allerlei diëten.

Voedingsadvies

voeding-adviesVeel mensen die voor behandeling bij mij komen, willen graag zelf aan de slag om hun gezondheid te verbeteren. Vaak is met eenvoudige aanpassingen in het voedingspatroon al een verbetering van de klachten te bereiken. Vitale voeding ondersteunt het genezingsproces!
In mijn praktijk geef ik specifieke, op uw klachten gerichte voedingsadviezen.

Kinderen

snoepBij kinderen zien we vaak, dat het spijsverteringssysteem nog niet rijp is, en dat voeding niet of onvolledig verwerkt wordt. Samen met de ouders kijk ik hoe de voeding voor hun kind kan worden aangepast. Dit kan per kind verschillen, maar in het algemeen geldt dat kinderen teveel geraffineerde suikers, kleur- en smaakstoffen binnenkrijgen, teveel afkoelende en dampvormende producten zoals zuivel en citrusvruchten, en teveel verhittende dampvormende producten zoals allerlei gebakken en gefrituurde producten. Onvoldoende verteerd voedsel kan de basis vormen voor veel ziektebeelden bij kinderen!

Afvallen

afvallenVeel mensen kampen met overgewicht. Een verkeerd voedingspatroon in combinatie met te weinig beweging is één van de oorzaken.
Door het gebruik van veel bewerkte producten en suiker verzwakt onze spijsvertering en kunnen afvalstoffen niet goed meer worden afgevoerd.
Daarnaast worden vaak allerlei diëten gevolgd, waardoor het lichaam zich steeds aan ander – en minder – voedsel moet aanpassen. Ook dit schaadt het spijsverteringssysteem.
In de behandeling zal ik aandacht besteden aan het opbouwen van een goed voedingspatroon. Daarnaast wordt met behulp van (oor)acupunctuur de spijsvertering aangesterkt.